Cum vrea Gregorian Bivolaru să scape de un an din pedeapsa pentru acte sexuale cu un minor

Cum vrea Gregorian Bivolaru să scape de un an din pedeapsa pentru acte sexuale cu un minor
Publicat: 22/08/2016, 11:38
Actualizat: 22/08/2016, 12:08

Liderul MISA a cerut, luni, magistraților Tribunalului București să trimită adrese către Curtea de Apel din Paris și Curtea Supremă de Justiție din Suedia pentru a comunica instanței judecătorești din România perioada petrecută în arest în cele două țări.

Solicitarea lui Gregorian Bivolaru a fost admisă de judecătorul de la Tribunalul București, care a decis totodată să fie trimisă o adresă și către Interpol.

Potrivit documentelor prezentate de avocații săi, liderul MISA a petrecut în arest în Franța 148 de zile, iar în Suedia, 200 de zile.

„Am cerut ca perioada petrecută de domnul Bivolaru în arest să fie scăzută din perioada de șase ani. Perioada de reținere, deținere în străinătate, respectiv Suedia și Franța, în Paris. În total, cu aproximație, ar fi cam 348 de zile, aproape un an de zile”, a declarat Tiberius Bărbăcioru.

Totodată, Tribunalul București a decis să fie trimisă o adresă către Tribunalul Sibiu pentru ca dosarul de fond să fie înaintat către instanța din Capitală, acesta aflându-se acum la Sibiu, unde liderul MISA a deschis un proces prin care cere rejudecarea.

„La Sibiu e o procedură mai complexă la care cel condamnat are dreptul în condițiile în care a fost judecat în lipsă. Nu cerem reluarea procesului de la zero. Instanța va stabili dacă este îndeplinită condiția, în sensul ca inculpatul să fi fost judecat în lipsă. Dacă se stabilește că a fost judecat în lipsă, atunci se redeschide procesul”, a mailarat avocatul lui Gregorian Bivolaru.

Liderul MISA a dat o declarație în fața magistraților.

„Da, a fost audiat, a dat o declarație, nimic spectaculos. Se simte ca un om care a fost obligat să nu vină în România datorită situației incorecte în care a fost el tratat din punct de vedere judiciar. (…) Nu l-a ajutat nimeni să părăsească România. Este o speculație a presei. Nu a afirmat în fața instanțelor de judecată din Paris că ar fi fost ajutat de către cineva să părăsească țara. Nu a spus că ar avea de suferit mai multe adepte dacă ar fi adus. (…) Ar avea de spus în apărare ceea ce nu a fost lăsat să spună. Noi am solicitat audierea domnului Bivolaru pe parcursul dosarului penal, în fața ÎCCJ, prin comisie

rogatorie, dar ni s-a refuzat”, a mai declarat Tiberius Bărbăcioru.

Instanța a fixat următorul termen în acest dosar pentru data de 6 octombrie.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv, în iunie 2013,de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani cu executare pentru act sexual cu un minor și a fost extrădat în România în data de 22 iulie 2016, după ce a fost prins în Franța.

La audierile ce au avut loc în Franța, Bivolaru a spus că extrădarea sa ar face rău unor adepte ale sale care ocupă funcții publice, au declarat surse apropiate anchetei pentru MEDIAFAX, odată cu aducerea acestuia în țară fiind declanșată o anchetă de către mai multe structuri din MAI. Potrivit surselor citate, scopul anchetei este de a stabili dacă a fost ajutat să fugă din țară, și, în cazul în care se confirmă că a primit ajutor, aflarea identității complicilor. Astfel, vor fi făcute verificări atât în ceea ce privește instituții ale statului român, cât și persoane fizice.

Suspiciunile autorităților sunt întărite și de declarația pe care Gregorian Bivolaru a dat-o la momentul capturării, în Franța. „Vă rog să înțelegeți. Dacă mă trimiteți în România nu îmi faceți rău doar mie ci și mai multor adepte ale mele, care ocupă funcții publice și de înaltă demnitate”, ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare, a spus Bivolaru, susțin surse apropiate anchetei.

Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004, iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie 2016, a fost prins de autoritățile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autoritățile suedeze au informat magistrații francezi că îl mențin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

Liderul MISA a figurat pe lista Agenției poliției europene (Europol), printre cei mai căutați infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Anunț pentru românii care au contract cu DIGI. Nu mai pot alege după 8 septembrie
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?